Voeding

VoedingsadviesWesterpark tracht zoveel mogelijk te adviseren volgens de meest recente inzichten. De Schijf van Vijf bijvoorbeeld is deels verouderd.
Ook hebben wij onze eigen idee├źn over maaltijdverdeling, het combineren van voedingsstoffen en de verhouding tussen vetten, eiwitten en koolhydraten.
Daarnaast adviseren wij bij voorkeur het gebruik van pure, verse, onbewerkte en liefst biologische producten, omdat daarin nog de meeste voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en enzymen aanwezig zijn.

Bewerkt voedsel

In fabrieksmatig bewerkt voedsel zit vaak nog maar weinig waar het lichaam echt wat aan heeft. Alle ingredi├źnten die niet natuurlijk zijn worden niet door het lichaam herkend. Er moet dan extra energie gestoken worden in het afbreken ervan. Dit gaat helaas ten koste van het verteren van de goede voedingsstoffen.

Er zijn bovendien steeds meer aanwijzingen dat veel van de hedendaagse “welvaartsziekten” veroorzaakt worden door het bewerken, genetisch manipuleren, doorveredelen, bestralen en bespuiten van voedsel.