Referenties

“Ik was na een moeilijke periode in mijn leven echt veel te veel aangekomen, en vond dat de tijd rijp was om er iets aan te gaan doen. Daarom ben ik naar Arnoud gestapt.
Bij het eerste gesprek had ik een goed gevoel bij hem, hij ondervroeg me uitgebreid over mijn eetpatroon en de problemen die ik daarmee had. Hij is iemand die echt geïnteresseerd is en naar je luistert.
Ik kreeg al meteen een hoop tips mee naar huis, en die gingen niet alleen over het eten zelf, maar ook over hoe ik ermee om kon gaan. Daarnaast ben ik niet echt een sporter, maar heeft hij me toch laten zien dat er dingen zijn die ik leuk vind om te doen.
Dat wilde ik ook graag, want ik begreep wel dat zonder bewegen het niet goed lukt. Bovendien kon ik door het bewegen ook meer eten, en daar ging het me om.
Door meerdere keren terug te gaan bleef ik gemotiveerd, en Arnoud bleef ook benadrukken dat het een proces is van 2 stappen vooruit en 1 terug waardoor het makkelijker voor me was om door te gaan.
Al met al ben ik behoorlijk wat kilo’s kwijtgeraakt en heb ik een prettiger leven gekregen, ik weet nu ook hoe ik op gewicht moet blijven!”

M.L., Spaarndammerbuurt

“Ergens in februari trof ik een flyer van ‘Voedingsadvies Westerpark’ aan, aan de gevonden voorwerpenzuil in het Westerpark. Ik liep al een tijdje rond met het gevoel iets te willen veranderen aan mijn voedingspatroon, met name om weer iets lekkerder in mijn vel te zitten en me bewuster te worden van bepaalde (goede of slechte) gewoontes.

Ik liep ook al een tijdje rondjes door het park, dit heeft echter een beter effect in combinatie met de juiste voeding. Arnoud heeft me geleerd dat je voeding(sstoffen) anders kunt verdelen, de verhoudingen klopten niet. Ook leerde ik dat je van minder eten ofwel te weinig eten niet afvalt. Een verademing is dat ik met de adviezen van Arnoud normaal mag eten, geen rare diëten of vreemde vervangers. Gewoon gezond en daarin enkele aanpassingen waarin de dingen die je lekker vindt verwerkt zitten, zodat je dit ook op de lange termijn kunt volhouden en je deze gedurende je leven kunt continueren.

Een van de eerste vragen die Arnoud stelde was, waarom eet je vaak te veel (snoep/snacks) of waarom drink je graag wijn(tjes)? Bewustwording is een belangrijk onderdeel bij het doorbreken van patronen, daarin heeft Arnoud een grote rol gespeeld. Al was het alleen al de stok achter de deur, die ik nodig had om niet terug te vallen in oude gewoontes. De resultaten zijn een gezonder voedingspatroon, ik doe anders boodschappen en heb meer kennis over de juiste producten.

Bewegen ben ik inmiddels echt leuk gaan vinden, daar haal ik naast een gezond lijf ook plezier en ontspanning uit :o . Morgen begint augustus en ik ben 7 kilo
lichter, zit goed in mijn vel en beleef daar op diverse gebieden een hoop lol aan; leuke kleding past weer, ik ben niet van het strand af te slaan, meer energie en leuke dates…..
Arnoud bedankt! Je hebt me uit mijn winterslaap gehaald, ik voel me weer op en top vrouw!!!”

M. vd Hoeven, Spaarndammerbuurt

“Via via kwam ik in contact met Voedingsadvies Westerpark; ik woon niet in de buurt maar een vriend van me met wie ik regelmatig train lichtte me in. Ik wilde graag de marathon van Amsterdam gaan lopen en wilde eens weten of ik me qua voeding daar wel goed op voorbereidde. Nou niet dus! Al vrij snel liet Arnoud me zien dat ik eigenlijk veel te weinig at. Ik wilde nog wat gewicht kwijt en dacht op die manier flink af te vallen, wat eigenlijk niet werkte, en Arnoud legde me uit waarom dat zo was.
Toen ik anders met voeding begon om te gaan, merkte ik dat ik beter herstelde van de lange duurloopjes en ik had veel minder vaak kramp. Uiteindelijk heb ik de marathon met goed gevolg binnen de 4 uur gelopen, het was ongelooflijk zwaar maar aan het eten heeft het niet gelegen; Arnoud had heel precies een schema gemaakt met wat ik moest eten en drinken, en op welk tijdstip. Het mooie was dat mijn verzekering ook nog een deel van zijn adviezen vergoedde! Superbedankt!”

J. Elssing, Amsterdam-West

“Ik vond hardlopen helemaal niet leuk, maar ik heb bij VAWP geleerd hoe ik het beter kon doen. Arnoud ging met me mee en leende me zijn hartslagmeter, hij maakte me daarmee bewust van wat er allemaal in mijn lichaam gebeurt. Verder wist hij allemaal leuke paadjes in het park die ik nog niet kende, en liet hij me af en toe een heuveltje op sprinten of andere oefeningen tussendoor doen, waardoor ik nu veel sterker ben geworden.
Daardoor is bij mij het afslanken veel sneller gegaan.
Het voordeel van de methode van Arnoud is dat je gemotiveerd blijft. Hij stuurt ook tussen de consulten door mailtjes of sms-berichtjes die je helpen herinneren om in actie te komen! Daarnaast vond ik het een prettige manier van contact; hij geeft vertrouwen en is recht door zee.
Ik dacht dat ik gezond at maar er was nog veel te verbeteren; ik heb ook een hoop andere dingen leren eten n.a.v. suggesties van Arnoud. Ik eet nu gevarieerder en vind dat een stuk leuker ook!”

Suzan K., Amsterdam Westerpark